Whiteboard denkers

Als je een vergadering hebt in een ruimte met een whiteboard, dan staat er altijd wel iemand op om dit whiteboard te gebruiken. Ik noem ze de whiteboard-denkers. Het lijkt wel of ze een whiteboard nodig hebben om hun gedachten te ordenen. En om hun gedachten te communiceren natuurlijk. Verbeeld ik het me, of zijn deze whiteboard-denkers meer dan gemiddeld linkshandig?
Ik ben geen whiteboard-denker, maar wil het graag worden. Volgens mij helpt het echt om onderwerpen te rubriceren, relateren en communiceren.
Ik kan nergens een boek vinden om “whiteboarden” te leren. Wel zijn er de nodige websites met tips en trucs.
Hier een korte samenvatting van wat ik tegen kom: schrijf langzaam en gebruik blokletters voor optimale leesbaarheid, gebruik verschillende kleuren om te ordenen en te accentueren, veeg foutjes goed uit om een “schoon” whiteboard te houden, werk met een denkbeeldig raster om overzicht te houden, leer een set duidelijke symbolen uit je hoofd die je altijd kan tekenen.
De belangrijkste tip is oefenen, oefenen, oefenen. Dat ga ik dan maar eens doen. Ik heb een oud whiteboard op de kop getikt. Nu nog even nieuwe stiften kopen en ik kan de slag.