Waterdruk

Als er een technisch mankement is in huis en je bent zelf niet zo technisch, dan kun je drie dingen doen: proberen het op te lossen met veel trial en error, het Internet afspeuren naar handleidingen, forumantwoorden en uitlegvideo’s, of een professioneel bedrijf bellen.
Om het probleem op te lossen van de sterk afnemende waterdruk van de fonkelnieuwe waterpomp van de ook fonkelnieuwe waterput, probeerde ik alledrie. Twee uur ben ik bezig geweest met kranen open en dicht draaien, de pomp aan- en uitzetten, heel slim zoeken naar de juiste uitleg op Internet die nooit precies klopte en met appen naar de installateur die op afstand niet kon helpen.
Ik werd met de minuut bezorgder. Voor ons water zijn we hier in Portugal immers volledig afhankelijk van de put. Uiteindelijk bleek er een vierde oplossingsrichting voorhanden: het technische inzicht van de vrouw des huises. De put is net nieuw. Zou het kunnen dat er nog wat gruis mee komt met het grondwater, waardoor de filtertjes van de kranen verstopt raken? Ja dus. Filtertjes losdraaien, schoonmaken en het water spuit weer uit de kraan. Stromend water, wat een luxe!