Spraakherkenning

Ik praat nu tegen de microfoon van mijn telefoon en wat ik zeg verschijnt als tekst op mijn scherm. Ik gebruik de spraakherkenning van Google. Lees door en je kan zien hoe de kwaliteit is. Ik moet wel zeggen dat ik in de tuin zit en het stil is om mij heen.
Ik kwam op het idee om dit te proberen, nadat ik een artikel had gelezen over de nieuwe Google Assistant. Google Assistant is de serie van Android. Ik dacht dat de Assistant alleen maar bij de nieuwste telefoonmodellen werkte, maar je kan hem gewoon downloaden bij Google Play.
De Assistant maakt het bedienen van de telefoon echt makkelijker kunt als je de Assistant opent, kan je allerlei commando’s geven. Je kan iets opzoeken op Internet, maar ook Netflix en Spotify openen, of vragen wat het weer is en hoe lang de reis naar kantoor duurt.
Ik ben nu een paar minuten aan het praten en ik zit al ruim over de 150 Max. Tot nu toe heb ik eigenlijk nog amper een foutje kunnen ontdekken in de tekst. Een keer kunt in plaats van .. En serie in plaats van Siri (zou dat expres zijn?). Verder is het goed.
Het is even wennen, maar deze manier van typen biedt mogelijkheden. Nog een beetje oefenen en ik kan elke 5 minuten een nieuw 150 Max bericht schrijven. O, nee hè.