Opeens ander zicht

Al jaren draag ik met veel plezier contactlenzen. Ook al jaren met dezelfde sterkte. Het was nog in de vorige eeuw dat ik mijn laatste oogmeting heb gedaan. Daarna bleek de lenssterkte altijd toereikend. Misschien werd alles langzaam wel wat vager, maar aan slechtere ogen deed ik gewoon niet. Totdat ik vorig jaar een reserverbril moest laten aanmeten en niet meer kon ontkennen dat mijn ogen achteruit waren gegaan. Ik bleef echter lenzen kopen met dezelfde sterkte.
De laatste tijd kon ik de verkeersborden niet goed meer lezen, dus ik had echt nieuwe lenzen nodig. Sinds gisteren draag ik deze. Wat is de wereld prachtig. Maar opeens kan ik de krant niet meer lezen.
Ik was zo trots dat ik nog geen leesbril had. Maar goed zicht veraf betekent op mijn leeftijd blijkbaar slecht zicht dichtbij. Een leesbril is onontkoombaar. Ik ben benieuwd hoe lang ik die ga uitstellen.