De Mobile Mecenas App voor culturele projecten

We weten allemaal dat een goed idee niet genoeg is om tot een goed product te komen. Bij het maken van een levensvatbaar en lucratief product komt zo ontzettend veel kijken. Toch moet je dat niet weerhouden om goede ideeën te bedenken en ze zelfs al om te zetten naar een prototype. Dat proces is vaak al zo inspirerend en leuk om te doen.


Een tijd geleden bedacht ik de Mobile Mecenas, een app die locatiegestuurd uitnodigt om culturele projecten te steunen terwijl je door de stad of de natuur loopt of fietst. Een sponsorapp eigenlijk.

Kunstenaars of eigenaren van cultureel erfgoed kunnen projecten aanmelden die vervolgens als punten op de kaart worden getoond in de app. De mobile mecenas krijgt een alert als hij of zij in de buurt is van zo’n project en kan een donatie doen. Hartstikke leuk toch? Vraagt alleen wel heel wat geregel om echt te realiseren en daar ben ik nooit aan begonnen. Maar ik zou het super vinden als iemand dat toch nog eens zou proberen. Of misschien bestaat deze app al gewoon. Laat het me weten als dat zo is.