Kuikens

Schattig, dat is het woord wat altijd wordt gebruikt en dat is ook echt het woord wat het beste past. Wij hebben zulke schattige kuikentjes gekregen.
De moederkip zat al een paar weken midden in de bloementuin op acht eieren. Vier daarvan zijn nu uitgekomen. De rest leek niet levensvatbaar. Om de moeder de kans te geven om voor haar kuikens te zorgen en zichzelf niet dood te broeden op de laatste eieren, hebben we haar en haar vier kinderen verplaatst naar het echte hok.
Net als in de dierentuin kunnen we nu eindeloos kijken naar wat er in het hok gebeurt. En wat is dat leuk en schattig. Het gespring van de kuikens, hoe ze onder moeder’s vleugels kruipen, hoe ze hun eerste eten oppikken.
De haan is flink van slag. Hij loopt maar om het kuikenhok heen. Gisteravond waren wij hem kwijt. Hij had een slaapplek gevonden tussen het hok met de kuikens en het echte kippenhok. Blijkbaar kon hij niet kiezen. Hij voelt natuurlijk dat hij er straks een paar vrouwtjes bij heeft. Hoewel er ook wel een haantje bij kan zitten die zijn macht wil overnemen.