Google Play

Google Play is een handig instrument om feedback te verzamelen over een product. Je kan hier een eerste versie van een app publiceren en vervolgens kijken hoe de app wordt ontvangen: hoeveel downloads, hoeveel reviews, hoeveel sterren.
Het leuke van Google Play is vervolgens ook nog dat je geld kan verdienen met je app. Je maakt een gratis Lite versie van de app en als mensen meer functionaliteit of content willen, dan kunnen ze de app kopen. Ik  heb onder de naam Wonderapps een hele serie apps gepubliceerd met inspiratiekaarten. Dit zijn digitale speelkaarten met een inspirerende boodschap. De app geeft de mogelijkheid om random een kaart te trekken met de boodschap die op dat moment voor jou bedoeld is :).
Ik ben begonnen met Orakelkaarten, maar door het succes heb ik via het zelfde concept al snel ook apps aangeboden in Google Play met Taokaarten, Yogakaarten, Engelenkaarten en Kristallenkaarten. Ze staan daar nu al een jaar of zeven en ik heb nooit de tijd gevonden ze te moderniseren. Toch worden deze apps nog steeds gedownload.