GIS Tech

Breng 1000 GIS-professionals samen in het Rotterdamse WTC en je hebt een geweldige dag. Vandaag organiseerde Esri de jaarlijkse GIS Tech.
GIS staat voor Geografisch Informatie Systeem. Het is software waarmee je de kracht van geografie en kaarten kan benutten in werkprocessen. Organisaties gebruiken GIS voor het beheren van wegen, leidingen of natuurgebieden, het maken van omgevingsplannen, het vinden van nieuwe winkel- of kantoorlocaties, het maken van allerlei kaarten en nog veel meer.
Op de GIS Tech worden de nieuwste GIS ontwikkelingen getoond. Technische nieuwigheid als Artificial Intelligence, Augmented Reality, Big Data Analytics, maar ook nieuwe manieren van datainwinning, ruimtelijke analyse, kaartvisualisatie en samenwerking in projecten. Allemaal met veel gevoel voor entertainment gepresenteerd.
Als GISser van het eerste uur kan ik enorm genieten van de techniek. Het leukste vind ik echter het zien van oude bekenden, het uitwisselen van ervaringen en het horen hoe GIS mensen helpt om hun werk beter te doen.