Storytelling

Al sinds de prehistorie vertellen mensen verhalen om een boodschap over te dragen. Tegenwoordig noemen we het storytelling en wordt het alom toegepast in marketing en PR en bij goede presentaties. Mijn werkgever laat zich bij het maken van presentaties graag adviseren door Duarte.com die hierover een mooi online boek heeft gepubliceerd.
Ik zit mij suf te piekeren hoe ik storytelling kan gebruiken tijdens mijn presentatie in september. Vooralsnog kom ik niet verder dan het inzetten van mijn persoonlijke geschiedenis.
Maar nu heb ik kennis gemaakt met Ginova.
Mijn presentatie zal gaan over de ideale GIS dienstverlening anno 2018. Ginova staat voor alle eigenschappen die deze dienstverlening kenmerken: gebruiker centraal stellen, innovatief, nieuwsgierig, ondernemend, visionair en met inzet van ArcGIS, architectuur en agile werken. Dat is Ginova.
Maar Ginova zou ook prima de hoofdpersoon kunnen zijn in mijn verhaal. Bijvoorbeeld als jonge trainee die zich door vallen en opstaan misschien tot een moderne GIS adviseur kan ontwikkelen. Zou dat lukken? Welke hordes moet zij nemen? Wie helpt haar, wie werkt tegen? Oei, dat smaakt naar meer. Ik ben nieuwsgierig hoe dit verhaal afloopt.