Fietsbureau

Deze tekst heb ik gemaakt, terwijl ik aan mijn fietsbureau zit.
Nee, dit heeft niks te maken met een goed voornemen om meer te sporten in het nieuwe jaar. Het hebben van een fietsbureau is een lang gekoesterde wens.
Sinds een tijdje hebben wij op kantoor fietsstoelen en in hoogte verstelbare bureaus. Dit om te stimuleren dat wij wat meer bewegen tijdens de werkdag. Omdat ik thuis de langste zitdagen maak, wilde ik ook zelf graag zo’n werkfiets.
Gisteren is mijn wens in vervulling gegaan. Ik heb een 35 jaar oude hometrainer op de kop getikt en daar een muziekstandaard op gemonteerd. Blad omklappen, laptop er op en klaar. Mocht je dit zelf willen, zorg dan ook voor een oude hometrainer. Vroeger waren de hometrainers net normale fietsen, met een echt stuur zonder rare metertjes en snoeren. Ik kon zo de stuurstang vervangen door de stang van de muziekstandaard. Simpel en doeltreffend.
Fietsen en typen tegelijkertijd kost best veel energie. Een voornemen om meer te sporten is helemaal niet nodig met zo’n fietsbureau. Zeker als je wat langer doet over een tekstje, zoals ik nu merk.