Fictie

Na meer dan honderd 150Max-berichtjes leek het me leuk om eens wat anders te schrijven. Een zelf verzonnen verhaal bijvoorbeeld. Met de kerst op komst was dit het ideale moment. Ik heb een kerstverhaal geschreven en vanavond is het voorgelezen aan mijn gezin. Ik vond het reuze spannend.
De eerste regels heb ik nog zelf voorgelezen, maar daar werd zo hard om gelachen dat Mevrouw Di Basi het heeft overgenomen. Ze deed dat heel goed en het gezin heeft braaf tot het einde geluisterd.
Toen ze klaar was, bleef het even stil. Was het afgelopen? Iedereen dacht dat er nog wel meer zou gebeuren. Ik zie dat maar als een compliment.
Iedereen vond het wel aardig, maar al snel kwam de nodige feedback. Sommige uitweidingen leidden te veel af. Ook was ik soms te popiejopie bezig, bijvoorbeeld met rapper Boef en de game Fortnite. Bovendien had ik verschillende personages opgevoerd, die later in het verhaal helemaal niet meer terugkwamen.
Kortom, genoeg om te verbeteren. Maar het eerste verhaal is er. Ook al kan het nog veel beter, het is wel een expresión creativa.