Dutch Design

Als er iets inspirerend is, dan is het de Dutch Design Week. Gelukkig valt het vaak samen met de herfstvakantie, zodat we er met het hele gezin van kunnen genieten. Honderden demonstraties en opstellingen zijn er te bewonderen. Ideaal om creatieve ideeën op te doen.
Dit jaar vielen mij twee dingen op.
Ten eerste gaat circulariteit tegenwoordig veel verder dan de meubels van oude PVC-buizen en bouwafval die ik een paar jaar geleden nog zag. Overal wordt gewerkt aan het maken van nieuwe grondstoffen uit groenafval, paddenstoelen, weggegooide kleding en nog veel meer. Grondstoffen voor dakpannen, stenen, mode, keukengerei, voor alles eigenlijk.
Ten tweede is design steeds meer een integraal proces. Meer dan ooit zag ik allerlei disciplines samen werken aan concepten en producten. Mooi voorbeeld is het kunstbaarmoederproject van Maxima Medisch Centrum.  De kunstbaarmoeder wordt ontwikkeld door een collectief van kunstenaars, medici, psychologen, biologen, natuurkundigen en anderen.
Prachtig allemaal. Alleen veel te veel te zien voor één dag. Ik heb het toegangsbandje om mijn pols gehouden. Zal ik nog een dag gaan?