Dharma keys

Samen creatieve producten ontwikkelen, dat is wat ik leuk vind. In de meeste gevallen bedoel ik daarmee samen producten bedenken of samen een creatief proces doormaken.
Als het gaat om de dharma keys betekent het letterlijk samen een product maken. Samen met mijn kinderen tekenen, zagen, schuren en verven. Een prima kerstvakantieactiviteit.

Het woord dharma ken ik uit de Bhagavad Gītā, het belangrijke verhaal uit het Hindoeïsme met daarin de dialoog tussen Krishna en Arjuna. Het verhaal  gaat over de zoektocht van Ajuna naar wat hem werkelijk te doen staat in het leven, ondanks alle obstakels en onmogelijke keuzes die hij moet maken. Dit is dharma, het vinden en vervullen van je levensopdracht. Het proces van zelfrealisatie.

Stephen Cope heeft hier een mooi boek over geschreven: Authentiek leven. Hierin worden vier stappen beschreven om je dharma te vinden. Dit boek heeft me geïnspireerd om de dharma keys te ontwerpen. Dharma keys zijn houten hangers die je helpen herinneren je werkelijke dharma te vinden en te leven.
Ze hebben allemaal een eigen ontwerp. Echt leuk om samen met de kinderen te maken. Hele leuke kerstcadeautjes.
Interesse in een dharma key? Neem contact op.