Buurtapp

Mijn buurman vroeg of we lid wilden worden van de Whatsapp buurtapp. De buurtpreventie app om precies te zijn. Om verdachte situaties en personen aan elkaar te kunnen melden. Ik wist niet wat ik hoorde. Wij ook al een buurtapp? We wonen toch in de veiligste buurt van Nederland. Boerderijen onder elkaar, lekker ver van de bewoonde wereld.
Ik heb het lidmaatschap nog even uitgesteld, maar mevrouw Di Basi heeft zich aangemeld. Meteen ook maar even in de groep reclame gemaakt voor de verkiezing van sportvrouw van het jaar. Onze beroemde schaatster Carlijn.
Maar dat was niet de bedoeling. Geen lolletjes in de buurtapp. Alleen verdachte personen graag. Verschillende duimpjes ondersteunden deze waarschuwing van een buurman.
Sorry hoor. Dan maar zelf een vrolijke “Lang Leve De Buurt”-groep gemaakt. Niet voor het melden van onveilige situaties, maar gewoon voor leuke dingen. In no-time was de hele buurt lid. De grappen zijn niet van de lucht. Van de buurtpreventiegroep ben ik nog steeds geen lid. Van de “Lang Leve De Buurt”-groep natuurlijk wel. Veel leuker. En past veel beter bij de buurt.