2025

Jaarlijks doen we als bedrijf een gezamenlijke kick-off in januari. Met alle 180 collega’s kijken we  vooruit naar het komende jaar. Dit keer hebben we verder vooruit gekeken dan normaal. We hebben ons ingeleefd in hoe de wereld er in 2025 uit zou kunnen zien en hoe we daar als bedrijf een bijdrage aan zouden kunnen hebben geleverd.
We hadden veel serieuze prognoses rond klimaatverandering, energietransitie, groei van steden, verduurzaming van de landbouw, vergrijzing, privacy, VR, AR, AI. Maar ook wat minder voor de hand liggende voorspellingen zoals Eva Jinek als premier van Nederland, Alibaba die Google zou hebben overgenomen en drijvende boerderijen in de Noordzee. De collega’s reageerden enthousiast. In de toekomst kijken spreekt tot de verbeelding.
We hadden ook een paar voorspellingen over mobiliteit in 2025. Bijvoorbeeld met vliegende auto’s en de hyperloop. Hier werd wat sceptisch op gereageerd. Grappig om vandaag in de Metro te lezen dat we al over drie jaar met vliegende taxi’s kunnen reizen. Technisch kan het nu al. Vraag is alleen of het aanpassen van de regels net zo snel gaat als de techniek.